Handleidingen voor Priva

Priva B.V. in De Lier levert klimaatbeheersingssystemen voor gebouwen en kassen. Uiteraard moeten alle producten een installatie- en/of gebruikershandleiding hebben. Via detacheringsbureau Detachallenge vroeg de afdeling R&D Documentation van Priva aan Hendrikx Van der Spek om een technisch schrijver die haar schrijversteam kon versterken bij het maken van deze handleidingen. Een van onze technisch schrijvers ging vol goede moed aan de slag!

Software voor klimaatbeheersing

Priva is al zo’n 50 jaar een grote naam in klimaatbeheersing. Het Westlandse bedrijf produceert onder andere de procescomputers Compri HX en Intégro, maar ook meststofdoseersystemen, luchtbehandelkasten, weersensoren en waterontsmettingssystemen. Dit zijn allemaal producten met een specifieke doelgroep, die behoefte heeft aan specifieke documentatie. Priva ontwikkelt die documentatie met IDS, een content management systeem dat voor Priva op maat gemaakt is. Hierdoor wordt het beheer van handleidingen een stuk eenvoudiger en is de content geschikt voor hergebruik.

Schrijven van handleidingen

Omdat het team R&D Documentation handen tekort kwam voor het vele schrijfwerk, heeft Hendrikx Van der Spek een technisch schrijver gedetacheerd bij Priva om te helpen de producten te beschrijven. Hij heeft zich snel ingewerkt in het content management systeem en heeft in samenwerking met de technisch specialisten van Priva een aantal installatie- en gebruikershandleidingen geschreven.

Auteurshandboek

Behalve handleidingen heeft HVdS ook het auteurshandboek van Priva herzien. Dit handboek bevat nu een aantal duidelijke richtlijnen voor het schrijven van documentatie. Deze richtlijnen zijn belangrijk, omdat er verschillende auteurs kunnen werken aan één handleiding. Daarnaast kunnen onderdelen van de ene handleiding hergebruikt worden voor een andere handleiding. Het auteurshandboek stelt auteurs in staat om documentatie in één stijl op te leveren.

Priva aan het woord

Sjaak Enthoven:

“De technisch schrijver van HVdS heeft ruim een jaar ons team versterkt en maakte er echt onderdeel van uit. Wat opvalt, is dat hij niet alleen deed waarvoor we hem hebben ingehuurd, namelijk goede handleidingen schrijven. Hij dacht ook mee over andere zaken die spelen, zoals het hergebruik van content. Daar waren we natuurlijk blij mee.”

Geïnteresseerd?

Bekijk dan onze tekstproductie en -redactiepagina.

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Deel dit :