Schrijven op B1-niveau in Waadhoeke

Ambtenaren van de afdeling Veiligheid en VHT van de gemeente Waadhoeke schrijven veel e-mails en brieven aan inwoners. Omdat ze het belangrijk vinden dat deze begrijpelijk, maar ook prettig van toon zijn, hadden ze een aantal jaar geleden al een training Schrijven op B1-niveau gedaan. Nu wilden ze een stapje verder. Behalve het opfrissen van schrijven op B1-niveau wilden ze nu graag aan de slag met een begrijpelijke structuur voor brieven en e-mails. Tijd voor een nieuwe training dus, die wat anders zou aflopen dan aanvankelijk gepland…

Opzet van de training

De training bestond voor elke groep uit twee losse dagdelen: een dagdeel theorie met maatwerkoefeningen, twee weken later gevolgd door een dagdeel waarin de eigen teksten van alle deelnemers in workshopvorm besproken zouden worden. Maar daar kwam de coronacrisis tussen. Omdat het niet meer mogelijk was in groepen bij elkaar komen, hebben we het tweede dagdeel omgezet in een aantal online workshops. In teams van twee hebben collega’s elkaars teksten vooraf gelezen en beoordeeld op basis van een checklist. In korte sessies van drie kwartier bespraken ze met de trainer de ‘tips en tops’ van hun eigen en elkaars teksten.

Intensief en leerzaam

De deelnemers uit Waadhoeke waren zeer enthousiast over de combinatie van live groepstraining en online coaching in kleine teams. Met name de online sessies vielen goed in de smaak:

“Veel effectiever dan in een workshop gezamenlijk alle teksten van alle deelnemers te bespreken.” “Fijn dat de trainer tijdens de sessie kleine stukjes tekst op het scherm redigeerde: zo kon je meteen zien wat ze bedoelde.”

Een blijvertje!

Ook onze trainer Annelies Buurman is enthousiast over deze nieuwe aanpak. “De deelnemers waren tijdens de online sessies heel geconcentreerd bezig. Omdat we de groepjes klein hadden gehouden, kon ik ook veel meer persoonlijke tips en adviezen geven. Erg leuk om te doen en voor mij zeker een blijvertje, deze opzet!”

Meer weten? Neem contact op met Annelies Buurman via 06 13853297 of abuurman@hvds.nl.

Benieuwd naar vergelijkbare trainingen?

Bekijk dan onze schrijftrainingen.

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Deel dit :