Nieuwe installatiehandleidingen voor Solcon

Solcon is een onafhankelijke, 100% Nederlandse provider met landelijke dekking en heeft een unieke positie op de markt. Solcon bedient zowel particuliere klanten, als het MKB en grootzakelijke klanten. Zij hebben service hoog in het vaandel staan, waarbij de situatie van de klant het uitgangspunt is. Bij ieder product wordt dan ook een klantvriendelijke installatiehandleiding meegeleverd. Toen Solcon HVdS inschakelde om een intern naslagwerk te redigeren, werden we vervolgens ook aan het werk gezet met die installatiehandleidingen.

Aan de slag met een dik naslagwerk

Solcon Secure Webmail (SSW) was voorzien van een dik naslagwerk dat alle functionaliteit beschreef. Solcon vond dit boekwerk echter niet erg gebruikersvriendelijk en vroeg Hendrikx Van der Spek ernaar te kijken. We hebben vervolgens het ruim 450 pagina’s tellende naslagwerk ingekort tot een taakgerichte handleiding van 143 pagina’s, zonder dat er hierbij wezenlijke informatie verloren is gegaan.

Installatiehandleidingen

De helpdesk van Solcon was inmiddels ook bezig met een professionaliseringsslag en vond dat de installatiehandleidingen van onvoldoende kwaliteit waren. Omdat Hendrikx van der Spek de opdracht voor het herschrijven van de documentatie bij SSW naar tevredenheid had uitgevoerd, vroeg Solcon ons een format te bedenken voor de installatiehandleidingen en de bestaande handleidingen te herschrijven. We hebben hierna acht installatiehandleidingen voor de verschillende ADSL- en glasvezeldiensten herschreven volgens het nieuwe format.

Solcon over de samenwerking met Hendrikx Van der Spek

“De samenwerking met HVdS is altijd vlot verlopen. Ze wisten duidelijk de wens te achterhalen en hier een concreet financieel/projectmatig plaatje aan te koppelen. Strikt in de planning, professioneel in het opstellen van een overzichtelijke handleiding en een open communicatie maakte de samenwerking tot een goedlopend proces.”

Geïnteresseerd?

Bekijk dan onze tekstproductie- en redactiepagina.

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Deel dit :