Technische Unie: eerste stap naar een goed intranet

Technische Unie, een groothandel in technische installatiematerialen, wilde voor een nieuwe huisstijl en betere interne communicatie een goed intranet opzetten. Tot dan toe vond de interne communicatie vooral plaats door prikborden en koppelingen in Lotus Notes. De afdeling Personeel & Organisatie (P&O) diende als pilot en vroeg Hendrikx Van der Spek om advies.

Intranet vernieuwen

Technische Unie had al een intranet, maar dat was opgebouwd uit diverse kleine websites, met ieder een eigen uiterlijk en invulling. De afdeling P&O wilde goed voor de dag komen met een P&O Portaal, dat als voorbeeld kon dienen voor alle andere afdelingen. Op dit portaal moesten medewerkers terechtkunnen met al hun vragen op personeelsgebied. Daarom wilde P&O onder andere de regelingen uit het personeelshandboek op intranet plaatsen.

Samenvatting + volledige regeling

Hendrikx Van der Spek heeft op basis van gesprekken een plan van aanpak gemaakt. Dit plan was de basis voor de nieuwe communicatieopzet. We hebben van iedere regeling een samenvatting gemaakt, die geschikt is voor het beeldscherm. Wie nog meer informatie wil, kan de volledige regeling vervolgens downloaden. Ook hebben we Technische Unie geadviseerd over de vormgeving van de webpagina’s.

Brainstorm voor nieuwe intranet

De nieuwe teksten op het P&O Portaal werden erg goed bezocht. Daarom werd er daarna bedrijfsbreed gekeken hoe het nieuwe intranet eruit moest komen te zien. Hiervoor hebben we Marianne Oude Reimer van Technische Unie geadviseerd over de aanpak en opzet. Deze suggesties zijn in de projectgroep voor het nieuwe intranet gebruikt.

Technische Unie aan het woord

“De werkwijze van Hendrikx Van der Spek bevat heel veel to-the-point informatie. Dankzij de expertise en tekstvoorstellen hebben we in een kort tijdbestek ons P&O Portaal kunnen lanceren. De brainstorm heeft eveneens een toegevoegde waarde geleverd om de volgende fase in te luiden.”

Het vervolg

Na de lancering van het eerste P&O Portaal heeft het project bij Technische Unie enige tijd stil gelegen. In die tijd is een concept bedacht voor weer een nieuw intranet. Claudia Reekers van Technische Unie heeft ook voor de content van dit intranet HVdS weer gevraagd de teksten te schrijven. Ook hebben wij het Sociaal Jaarverslag nieuwe stijl geschreven.

Geïnteresseerd?

Bekijk dan onze tekstproductie en -redactiepagina.

Bekijk hier onze ander projecten en klanten.

Deel dit :