15 juni 2023: gratis online workshopmiddag Begrijpelijk communiceren in het ziekenhuis!

Op 15 juni 2023 organiseert HVdS een gratis online workshopmiddag rondom het thema Begrijpelijk communiceren in het ziekenhuis. Wat is het recept voor gezonde taal? Hoe zorg je ervoor dat iedere patiënt en iedere collega je informatie begrijpt? Welke specifieke communicatieve voetangels en klemmen brengt begrijpelijk communiceren in de zorg met zich mee? Tijdens deze interactieve middag geven experts Enid Reichrath van Taal voor allemaal en Sanne Niemer van Pharos antwoord op vragen als:

  • Hoe voorkom je miscommunicatie in de zorg met patiënten?
  • Welke middelen kun je inzetten om voor iedereen begrijpelijk te communiceren?
  • Wat werkt wel en wat werkt niet in patiëntcommunicatie?

Daarnaast presenteert onze collega Nikki Geuzendam de resultaten van haar onderzoek naar begrijpelijke patiëntinformatie in ziekenhuizen: wat gaat daar al goed en wat kan er nog beter? Ten slotte ga je ook zélf aan de slag met de geboden inzichten én leer je deze direct toe te passen in je eigen praktijk.

Inschrijven?

De workshopmiddag organiseren we online op 15 juni van 13.00-15.30 uur en is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het thema begrijpelijke patiëntcommunicatie. Deelname is gratis! Kom je ook? Meld je dan aan via het inschrijfformulier. Graag tot 15 juni!

Tags :

Deel dit :