Accreditatie voor bijna al onze zorgtrainingen

Regelmatig krijgen we de bij onze trainingen in de zorg de vraag: ‘Krijgen we hier punten voor?’ En vaak kunnen we daar ‘ja’ op zeggen. Veel van onze trainingen zijn namelijk geaccrediteerd. Wij zijn daar natuurlijk erg trots op. Maar ook voor de professionals in de zorg is dat goed nieuws. Zij moeten namelijk een vastgesteld aantal accreditatiepunten behalen om bevoegd te blijven.

Bijscholen om bevoegd te blijven

Zorgprofessionals moeten zich verplicht bij- en nascholen om bevoegd te blijven. Aan deze scholing worden kwaliteitseisen gesteld; ze moeten door de beroepsvereniging geaccrediteerd zijn. Deze vereniging stelt vervolgens het aantal accreditatiepunten vast en kent die toe aan de training of het trainingstraject. Hoeveel punten je moet behalen, verschilt per beroepsgroep. Een verpleegkundige moet bijvoorbeeld 80 accreditatiepunten per 5 jaar halen, een verzorgende 60.

Hoe vraag je een accreditatie aan?

Meestal vraagt de organisatie waar we de training(en) verzorgen de accreditatie zelf aan. Daarvoor leveren wij de informatie over de inhoud en de opzet aan. Het komt ook voor dat eenzelfde training twee verschillende accreditaties krijgt. Zo is onze Schrijftraining voor rapporteurs pro Justitia geaccrediteerd door zowel de NVvP als het NIP, omdat zowel psychiaters als psychologen deze volgen.

Accreditaties voor onze zorgtrainingen

Verschillende van onze trainingen zijn geaccrediteerd door:

  • SKJ: Stichting Kwaliteitsregister Jeugd
  • ABSG: Accreditatiebureau Sociale Geneeskunde
  • V&VN: Kwaliteitsregister Verplegenden en Verzorgenden
  • NVvP: Nederlandse vereniging voor Psychiatrie
  • NIP: Nederlands Instituut van Psychologen
  • FGzPt: Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten

Meer weten?

Benieuwd of jij ook punten bij ons kunt halen? Neem dan contact op met ons zorgteam via info@hvds.nl. Wil je meer weten over onze zorgtrainingen? Lees dan ons blog.

 

Tags :

Deel dit :