Spellingtrainingen en e-learning bij Oasen

Een taalbewuste en enthousiaste medewerker van het Zuid-Hollandse drinkwaterbedrijf Oasen nam enige tijd geleden contact op met Hendrikx Van der Spek. Ze had geconstateerd dat veel Oasen-medewerkers behoefte hadden aan een opfriscursus Spelling en taalvaardigheid. De oplossing van Hendrikx Van der Spek: een reeks trainingen voor in totaal zeventig medewerkers én een online spellingmodule op het intranet van Oasen.

Zuivering(s)slib

De trainingen waren intensief: in één dag passeerden de belangrijkste regels de revue, zo veel mogelijk afgestemd op het vakgebied van de deelnemers. Is zuivering(s)slib nu wel of niet met een tussen-s? Is nooddrinkwatervoorziening één woord? En is het nu Oasen en zijn medewerkers of Oasen en haar medewerkers? Korte uitleg van de theorie werd steeds afgewisseld met oefeningen.

E-learning

Na zo’n stoomcursus is een goed naslagwerk onontbeerlijk. Behalve in de HVdS-spellingsyllabus kunnen de medewerkers van Oasen de spellingregels voortaan vinden in hun eigen ‘Learning Guide’ op het intranet. Hendrikx Van der Spek ontwikkelde daarvoor een e-learningmodule Spelling en taalvaardigheid. De module bestaat uit tien thema’s, zoals ‘Hoofdletters’, ‘Aan elkaar, los of met een streepje’ en ‘D’s en t’s’. Elk thema eindigt met een testje, zodat de medewerkers van Oasen kunnen blijven oefenen.

Ook elders behoefte aan opfrissen

We merken in het algemeen bij veel trainingen die we geven dat een opfriscursus Spelling en Taalvaardigheid niet verkeerd zou zijn. De basisschool en het middelbaar onderwijs liggen vaak al decennia achter ons, dus dan verwatert het kofschip nog wel eens.

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via info@hvds.nl of 035 – 623 77 85. Je kunt ook eens rondneuzen op de pagina van onze training Spelling en Taalvaardigheid, om te zien wat zo’n training precies inhoudt.

Benieuwd naar vergelijkbare trainingen?

Bekijk dan onze schrijftrainingen.

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Deel dit :