Home » Communicatietrainingen op maat » Schrijftrainingen » Spelling en Taalvaardigheid

Spelling en Taalvaardigheid

Spelling en Taalvaardigheid is de puntjes op de ‘i ‘ zetten: nieuwe spelling en oude valkuilen.

Wilt u uw kennis over de Nederlandse spelling opfrissen? In de training Spelling en Taalvaardigheid leert u een foutloze tekst te schrijven. U bent straks niet alleen op de hoogte van de nieuwe spellingsregels, u verbetert ook uw algemene taalvaardigheid. Wij verzorgen deze training zowel offline als online.

U krijgt inzicht in:

 • de regels voor de nieuwe spelling
 • de valkuilen van de Nederlandse taal
 • de regels voor de werkwoordspelling, waaronder ‘Engelse’ werkwoorden

Voor wie?

Deze training is bestemd voor iedereen die zijn of haar kennis van de Nederlandse taal wil opfrissen. Het niveau stemmen we af op de cursisten.

spelling en taalvaardigheidWat leert u?

Het programma van deze training bestaat uit:

 • nieuwe spellingregels
 • korte oefeningen
 • lijstjes met ‘probleemgevallen’
 • onveranderde, maar misschien toch onbekende, spellingregels
 • de d’s en t’s
 • interpunctie
 • taalvaardigheidsregels (hun-hen, dat-wat, omdat-doordat etc.)

Cursusmateriaal

Bij deze training ontvangt u verschillende hand-outs met oefeningen. De hand-outs geven verder een overzicht van de veranderde spellingregels en bevatten handige lijstjes van ‘probleemgevallen’.

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Meer weten over spelling en taalvaardigheid? Hier alvast wat tips.

Iedereen kan zich voor deze training inschrijven. De training staat gepland op:

 • woensdag 30 november 2022

De kosten bedragen € 485,- per persoon. Dit bedrag is inclusief de voorbereidingstijd van de trainer. Over de prijs bereken we geen btw!

Als u interesse hebt in de training, schrijft u zich dan in via onderstaand formulier. Voor al onze andere geplande trainingen kunt u terecht in onze trainingsagenda.

Komt de geplande datum niet uit? Laat ons dat dan weten via info@hvds.nl. Dan zoeken we samen naar een nieuwe datum en/of bekijken we de verdere mogelijkheden.

Inschrijfformulier trainingen

 • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:Spelling en Taalvaardigheid
 • DD slash MM slash JJJJ

Wilt u deze training organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers.

Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à la cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à la carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Een offerte aanvragen kan ook:

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over deze training of hebt u andere vragen over de trainingen die we aanbieden of wilt u graag dat een van onze trainers bij u langs komt voor een persoonlijk opleidingsadvies? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 – 623 77 85.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.