Home » Communicatietrainingen op maat » Schrijftrainingen » Gezonde taal: B1 in de zorg

Gezonde taal: B1 in de zorg

Leer schrijven in gezonde taal!

Steeds meer ziekenhuizen en zorginstellingen willen hun teksten geschreven hebben op B1-niveau: begrijpelijk Nederlands dus. Patiënten begrijpen namelijk vaak simpelweg niet wat hun via brieven en e-mails verteld wordt. Dat schrijven op B1-niveau blijkt in de praktijk heel wat makkelijker gezegd dan gedaan. We helpen u daarom graag een handje met de training Gezonde taal: B1 in de zorg. Wij verzorgen deze training zowel offline als online.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor communicatiemedewerkers en marketingprofessionals in de zorg en iedereen die direct met patiënten communiceert.

Wat leert u?

In deze training leert u hoe u een tekst schrijft die patiënten snel en prettig kunnen lezen. Als u op B1-niveau schrijft, is uw tekst logisch opgebouwd, kernachtig geschreven en geformuleerd zonder overbodige informatie. 95% van uw lezers begrijpt dan wat u schrijft.

Programma

In de training gaan we onder andere in op:

  • wat B1-schrijven precies is;
  • hoe u uw tekst kunt afstemmen op het niveau van de patiënt;
  • welke woorden u wel en welke u beter niet kunt gebruiken;
  • hoe lang uw zinnen mogen zijn;
  • wat een goede B1-zinsstructuur is;
  • hoe u moeilijke inhoud op een heldere manier overbrengt.

Verder leert u uw eigen teksten kritisch te beoordelen, zodat u de regels voor B1-schrijven ook in uw eigen praktijk kunt toepassen.

Gratis nazorg

Mocht u na de training nog vragen hebben of vastlopen met teksten die u schrijft, dan kunt u ook dan onze trainers nog gratis om advies vragen. Nazorg is volgens ons namelijk onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Iedereen kan zich voor deze training inschrijven. De kosten bedragen € 485,- per persoon. Dit bedrag is inclusief de voorbereidingstijd van de trainer. Over de prijs bereken we geen btw!

Als u interesse hebt in de training, schrijft u zich dan in via onderstaand formulier. Voor al onze andere geplande online trainingen kunt u terecht in onze trainingsagenda.

Komt de geplande datum niet uit? Laat ons dat dan weten via info@hvds.nl. Dan zoeken we samen naar een nieuwe datum en/of bekijken we de verdere mogelijkheden.

Inschrijfformulier trainingen

  • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:Gezonde taal: B1 in de zorg
  • DD slash MM slash JJJJ

Wilt u deze training organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers.

Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Een offerte aanvragen kan ook:

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Vraagt u zich af of de training Gezonde taal: B1 in de zorg wat voor u is?  Op deze pagina vindt u alvast een handig artikel met tips en maakt u kennis met de trainers. Ook vindt u onze contactgegevens.

Uw trainer(s)

Wilt u alvast kennismaken met uw trainer? AnneliesAve en Henri verzorgen onze schrijftrainingen.

Tips en trucs

Ter voorbereiding op de training kunt u in dit artikel vast wat handige tips lezen om op B1-niveau te schrijven.

Persoonlijk advies

Hebt u specifieke vragen of wensen? Neem dan telefonisch contact op met onze trainers via 035 6237785. Natuurlijk komen wij ook graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies of maken wij een Zoomafspraak met u.

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.