Objectief rapporteren in de zorg

Hoe zorg je voor korte en bondige rapportages die ook SMART geformuleerd zijn? Hoe maak je je rapportages functioneel, begrijpelijk en respectvol? En hoe houd je daarbij rekening met zowel je collega als je meelezende cliënt of patiënt? In de training Objectief rapporteren in de zorg leer je hier alles over.

Voor wie?

De training Objectief rapporteren in de zorg is bedoeld voor alle zorg- en welzijnsprofessionals die verslagen maken of rapporteren. Denk bijvoorbeeld aan verslagen of rapportages in behandelplannen, voortgangsrapportages en (elektronische) patiënt- of cliëntdossiers.

Wat leer je?

Je leert op een efficiënte manier objectieve, begrijpelijke en bondige rapportages schrijven, die zowel voor je collega’s als voor meelezende patiënten en cliënten begrijpelijk en functioneel zijn. Na deze training kun je:

  • een doelgroepprofiel/lezersprofiel opstellen
  • je schrijftaak efficiënt aanpakken
  • hoofd- en bijzaken scheiden
  • structureren volgens de piramide
  • je besluiten of interventies effectief onderbouwen
  • heldere tekstblokken schrijven
  • kernachtig, objectief en SMART formuleren
  • schrijven in ‘gewonemensentaal’

Accreditatiepunten voor deze training?

Veel van onze zorgtrainingen zijn geaccrediteerd. Meer weten? Lees dan ons blog.

Benieuwd naar onze klantverhalen?

We maakten van deze training een maatwerktraining bij diverse organisaties, waaronder OGGz, Miro Thuis, Stichting IMD, GGzE, het Gelre Ziekenhuis en Koninklijke visio. Over dit onderwerp schreven ook een whitepaper.

Ik wil deze training incompany organiseren voor een groep collega’s. Kunnen jullie een offerte op maat voor mij samenstellen?

Ik wil deze training volgen als persoonlijke coaching of ik heb een andere vraag.

Volg je deze training liever als open training? Ga dan naar Inschrijven.

Ik wil me inschrijven voor deze open training. Deze training kost €485,- per persoon.

Volg je deze training liever als persoonlijke coaching of wil je deze training incompany organiseren? Neem dan contact met ons op voor een maatwerkofferte.

Deel dit :

Objectief rapporteren in de zorg