HVdS: trainingspartner van de Koninklijke Bibliotheek

Al enkele jaren verzorgt Hendrikx Van der Spek alle schriftelijke communicatietrainingen voor de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Wat begon als een eendaagse training Schrijven voor het internet, mondde uit in een samenwerkingscontract voor alle communicatietrainingen.

Maatwerk voor de Koninklijke Bibliotheek

Als samenwerkingspartner van de KB zorgde HVdS ervoor dat iedere training maatwerk was. Zo konden KB-medewerkers van tevoren hun leerdoelen aangeven en eigen teksten insturen. Vervolgens maakten we een programma dat aansloot bij deze wensen en bij de praktijk van de KB. De unieke webdossiers kwamen bijvoorbeeld vaak terug in de trainingen. Zo verzorgde HVdS de afgelopen jaren:

Taalcoach

Naast de trainingen was HVdS als taalcoach actief. Verschillende medewerkers die graag een steuntje in de rug wilden om beter te schrijven of te e-mailen, kregen een persoonlijke coaching van HVdS. Daarbij maakten we telkens een traject op maat. Vaak bestond zo’n traject uit een intakegesprek, drie tot zes sessies en een evaluatiegesprek. De betrokkenheid van de verschillende leidinggevenden zorgde ervoor dat de deelnemers goede resultaten boekten en makkelijker schreven.

Jacques Teunisse, afdeling P&O, over de samenwerking

“HVdS heeft voor de Koninklijke Bibliotheek diverse trainingen verzorgd op het gebied van schriftelijk communicatie. Zeer doeltreffend waren de trainingen Alles op 1 A4 en Schrijven voor het web, die door veel medewerkers, zowel individueel als incompany, werden gevolgd. Ook de individuele maatwerktrajecten zijn to the point en getuigen van betrokkenheid met de cursist.”

Benieuwd naar vergelijkbare trainingen?

Bekijk dan onze schrijftrainingen en spreektrainingen.

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Deel dit :