Creatief schrijven

Pakkende teksten in een handomdraai? Volg de training Creatief schrijven.

In deze creatieve schrijftraining krijgt u schrijftips om uw zakelijke of eigen teksten (bijvoorbeeld een artikel, boek, verhaal, brief, column of offerte) wervend, origineel, gevarieerd en pakkend te maken. Veel mensen hebben de neiging om te vervallen in standaardformuleringen en zinnen te formuleren die niet te veel opvallen. Hoe kan dat anders? Met deze training schrijft u een onweerstaanbare tekst in één dag.

Voor wie?

Deze training richt zich op redelijk ervaren schrijvers van zakelijke teksten die vinden dat ze meer met hun teksten kunnen bereiken. U leert uw zakelijkheid op te frissen met originele en gevarieerde formuleringen en stijlfiguren. Ook weet u na de training waar uw eigen valkuilen op stilistisch vlak liggen.

training creatief schrijven

Wat leert u?

De training heeft een gevarieerd programma, dat zich vooral richt op de stilistische kant van schrijven.

 • creatieve technieken
 • variatie op clichés
 • een andere stijl van schrijven
 • brainstormtechnieken
 • pakkende openingen als uitgangspunt
 • stilistische hulpmiddelen die uw tekst opfleuren
 • herkennen van dooddoeners
 • ‘kill your darlings!’
 • kritiekpunten op eigen stijl

Trainingsmateriaal

Bij deze training ontvangt u handouts met oefeningen en theorie om u te helpen creatiever te gaan schrijven. De praktijk staat voorop!

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Meer weten over creatief schrijven? Hier alvast wat tips.

Vanwege het coronavirus kunt u deze training tijdelijk alleen online bij ons volgen. 

Iedereen kan zich voor deze training inschrijven. De training staat gepland op donderdag 28 mei en duurt in de online variant 3 uur. De spreiding van die 3 uur en de cursustijden zijn in overleg. Neem daarvoor contact met ons op via 035 623 77 85 of info@hvds.nl.

De kosten bedragen € 485,- per persoon. Dit bedrag is inclusief de voorbereidingstijd van de trainer. Over de prijs bereken we geen btw!

Als u interesse hebt in de training Creatief schrijven op donderdag 28 mei, kunt u zich via onderstaand formulier inschrijven. Voor al onze andere geplande online trainingen kunt u terecht in onze trainingsagenda.

Komt de geplande datum niet uit? Dan kunt u deze training ook volgen op woensdag 10 juni. Via info@hvds.nl kunt u het alvast laten weten als u zich voor die training wilt inschrijven.

Inschrijfformulier trainingen

 • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:Creatief schrijven

Vanwege het coronavirus kunt u deze training tijdelijk alleen online bij ons volgen. 

Onze incompanytrainingen zijn dus even niet letterlijk incompany, maar neem gerust contact met ons op om te horen hoe we de training online voor uw organisatie kunnen inrichten. Dat kan via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Vanwege het coronavirus kunt u deze training tijdelijk alleen online bij ons volgen.

Als u graag een persoonlijke training wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à la cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à la carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Een offerte aanvragen kan ook:

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over deze training? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl