OnGuard is weer up-to-date

OnGuard uit Nederhorst den Berg maakt software voor creditmanagement. Hiermee kan een debiteurenbeheerder profielen aanmaken, waaraan verschillende acties zijn gekoppeld. Denk dan bijvoorbeeld aan het versturen van een herinneringsbrief of het uit handen geven aan een incassobureau. Een van de softwarelijnen is OnGuard ICMS, een totaalpakket voor debiteurenbeheer. Om de klanten tegemoet te komen, geeft OnGuard trainingen in het werken met OnGuard ICMS. Het opleidingsmateriaal was alleen niet meer zo up-to-date, dus schakelde OnGuard HVdS in. We deden vervolgens heel wat meer dan alleen het opleidingsmateriaal updaten…

Opleidingsmateriaal updaten

Het opleidingsmateriaal van OnGuard was lange tijd niet meegegroeid met het softwarepakket. Het gaf weliswaar een beknopte uitleg van de functionaliteiten, maar beschreef niet hoe een gebruiker deze functionaliteiten in het pakket moest uitvoeren. De consultants die de training in het pakket gaven, hadden zelf weinig tijd om het opleidingsmateriaal up-to-date te maken. Toen werd Hendrikx Van der Spek ingeschakeld om het opleidingsmateriaal naar een hoger niveau te tillen. Onze werkzaamheden begonnen met het opleidingsmateriaal, maar leidden tot veel meer werk…

Onze technisch schrijver aan de slag

Een van onze technisch schrijvers volgde zowel de eindgebruikerstraining als de applicatiebeheertraining van Onguard ICMS. Na de training ontwikkelde ze het bijbehorende opleidingsmateriaal, dat bestond uit een programma, een naslagwerk over de werking van het pakket en een aantal cases, die de cursisten tijdens de opleiding kunnen uitvoeren. Ze deed dit zowel voor ICMS Client (eindgebruikers) als Applicatiebeheer.

Handleiding voor eViewer

OnGuard was erg tevreden over het cursusmateriaal en vroeg ons ook een handleiding te schrijven voor een nieuwe productlijn, de eViewer. Hiermee kunnen gebruikers gegevens uit OnGuard ICMS online bekijken. Ook de marketingafdeling wist Hendrikx Van der Spek inmiddels te vinden en vroeg ons om een aantal uitgebreide productfolders te schrijven en te adviseren over de vormgeving. We hebben twee van deze productfolders ontwikkeld, de in-depth ‘OnGuard Profielen’ en de in-depth ‘d-Basics’.

Online helpbestand

Klanten wilden naast een cursusboek ook online hulp bij OnGuard ICMS. Omdat het cursusboek alle taken uitlegt die je met de software kunt uitvoeren, was de stap naar online hulp relatief klein. Aangezien de meeste informatie kon worden hergebruikt, adviseerden we over te stappen op Author-it, een CMS dat hergebruik mogelijk maakt. Hiermee wordt iedere aanpassing in het cursusboek ook automatisch doorgevoerd in het helpbestand, wat tijd en kosten bespaart. Inmiddels zit alle documentatie van OnGuard in Author-it en zijn we vele versies van de software verder.

Training Author-it

Omdat de OnGuard-medewerkers de helpbestanden zelf wilden bijhouden, hebben we hen opgeleid in het werken met Author-it. Zij kunnen nu zelfstandig aan de slag. Bij eventuele vragen staan wij natuurlijk altijd klaar om te helpen!

Van kleine opdracht naar jarenlange samenwerking

We merken wel vaker dat uit een relatief kleine vraag een steeds groter project rolt. Zo werden we bijvoorbeeld bij zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in eerste instantie alleen gevraagd om even iets te komen vertellen over huisstijl en klantvriendelijkheid. Dat mondde uit in een jarenlange samenwerking die tot op de dag van vandaag doorloopt!

Geïnteresseerd?

Bekijk dan onze tekstproductie en -redactiepagina.

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Deel dit :