SURFsara

SURFsara slaat de brug tussen onderzoek en geavanceerde ICT. Het ondersteunt onderzoekers door geavanceerde ICT-infrastructuur, diensten en expertise te ontwikkelen en aan te bieden en werkt intensief samen met de academische gemeenschap en het bedrijfsleven. SURFsara maakt deel uit van SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek.

Jaarverslag SURFsara

Hendrikx Van der Spek is de vaste partner van SURFsara als het gaat om teksten. Zo schrijven we al jaren met veel plezier het jaarverslag, dat een overzicht biedt van de belangrijkste mijlpalen in het voorgaande jaar. Daarbij interviewen we dan leidinggevenden en stafmedewerkers over hun visie op de ontwikkelingen binnen hun werkterrein. Daarnaast spreken we met klanten van SURFsara, vaak onderzoekers die aan de frontlinie van hun vakgebied opereren.

Uitdaging

Het is ieder jaar weer een uitdaging om de technologisch zeer geavanceerde wereld van SURFsara te ‘vertalen’ naar een tekst die leesbaar is voor een breed publiek. Daarbij gaat het er steeds om te denken en te schrijven vanuit de optiek van de lezer. Wij streven er daarom naar om steeds de nadruk te leggen op de onderzoekers en de resultaten die zij boeken, en minder op de technologie – die uiteindelijk een faciliterende rol speelt.

Samenwerking

Onze samenwerking met SURFsara heeft veel meer facetten. We hebben hen bijvoorbeeld geadviseerd en begeleid bij de ontwikkeling van de nieuwe website. De samenwerking verliep goed, aldus Marina den Hartog, communicatiemedewerker bij SURFsara:

“We zijn zeer tevreden over de samenwerking met Hendrikx Van der Spek. De medewerkers zijn zeer deskundig en weten complexe materie op een toegankelijke wijze te verwoorden.”

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je terecht bij Erik van der Spek, via 035 6237785. Of bekijk onze tekstproductie en -redactiepagina.

Hier kun je meer lezen over onze projecten voor SURFnet.

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Deel dit :