Eigen kracht: zelfverzekerd presenteren voor ActiZ

Goede verpleeg- en verzorgingshuiszorg, thuiszorg, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg: het gaat ActiZ aan het hart. Net zoals de gemeenschappelijke belangen van haar leden. Met 420.000 medewerkers leveren zij producten en diensten aan ongeveer twee miljoen cliënten in Nederland. Om haar leden nog beter te kunnen ondersteunen, trainde en coachte HVdS de beleidsmedewerkers, afdelingsmanagers en het team Communicatie van ActiZ. Zij leerden daarmee hun persoonlijke kracht aan te boren in presentaties naar hun leden.

De vraag aan HvdS

Het gezelschap dat deelnam aan het trainingstraject was gemêleerd. Zowel medewerkers die al veel ervaring hadden met presenteren als medewerkers met wat minder ervaring, deden mee. Sommigen geven vooral presentaties in teamverband, anderen zijn ook gewend om presentaties aan groepen van 200 mensen te geven. De uitdaging was om de deelnemers zo aan te spreken dat zij een persoonlijke ontwikkelingsstap konden maken in hun individuele manier van presenteren.

De uitkomst van het traject

In totaal werkten 42 junior beleidsmedewerkers, senior beleidsmedewerkers, communicatiemedewerkers en afdelingsmanagers twee volle trainingsdagen samen om individueel en gezamenlijk op hun persoonlijke manier van presenteren te reflecteren. In kleine groepjes motiveerden en stimuleerden zij elkaar om een kleine of grote stap te maken in hun presentatiestijl. Aan het eind van het traject voelde iedereen zich sterker in het presenteren. En nog meer gedreven om zich samen sterk te maken voor de leden en als afgeleide daarvan voor de individuele cliënt – om wie het uiteindelijk allemaal draait.

Andere zorgorganisaties waar we actief zijn (geweest), zijn bijvoorbeeld Zorg en Zekerheid en Achmea.

Benieuwd naar vergelijkbare trainingen?

Bekijk dan onze spreektrainingen.

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Deel dit :