Korte, bondige en relevante rapportages voor Teylingereind

In augustus 2023 hebben Annelies Buurman en Peter Monnee schrijftrainingen gegeven aan de groepsleiders, docenten en vaktherapeuten van justitiële jeugdinrichting Teylingereind. Deze inrichting biedt plaats aan 130 jongens tussen de 12 en de 24 jaar die daar door de rechter geplaatst zijn. Verschillende medewerkers rapporteren over deze jongeren. Voor een goede onderlinge afstemming werd onze hulp ingeroepen.

Waarom deze trainingen?

De groepsleiders, docenten en vaktherapeuten hebben dagelijks contact met de jongeren. Zij noteren hun observaties in individuele rapportages. Voor de rapporteurs, juristen en onderzoekers zijn deze individuele rapportages een belangrijke bron van informatie. Teylingereind vroeg ons om in de trainingen onderlinge afstemming tussen groepsleiders, docenten en vaktherapeuten centraal te stellen. Ook moest er aandacht komen voor de ‘vraagkant’ van de rapporteurs, juristen en onderzoekers.

Driedaagse maatwerktraining en aangepaste schrijfwijzer

Sinds 2019 verzorgen Annelies en Peter de driedaagse training Relevant rapporteren voor de groepsleiding van het Pieter Baan Centrum. Voor Teylingereind hebben zij de training helemaal op maat gemaakt op basis van de eigen rapportages en schrijfwijzer. Na de trainingen hebben ze de bestaande schrijfwijzer aangevuld met nieuwe inzichten uit de trainingen.

En het resultaat?

Er is nu meer focus op het doel van de individuele rapportages. Dit zorgt ervoor dat de groepsleiders, docenten en vaktherapeuten gerichter aan de slag zijn om kortere individuele rapportages te schrijven. Ook hebben ze meer tijd gekregen in het rooster voor hun schrijftaak.

SKJ-accreditatie

De training is geaccrediteerd is door de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Alle deelnemers gingen daarom ook nog eens naar huis met een certificaat en 7 SKJ-punten.

Benieuwd naar vergelijkbare trainingen?

Bekijk dan onze trainingen Schrijftraining voor rapporteurs pro Justitia en Schrijven van tbs-verlofaanvragen en -verlengingsadviezen.

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Deel dit :