Schrijven van tbs-verlofaanvragen en -verlengingsadviezen

Hoe schrijf je effectieve tbs-verlofaanvragen en -verlengingsadviezen binnen de formats van het Adviescollege Verloftoetsing TBS (AVT) van het Ministerie Justitie & Veiligheid? Hoe formuleer je de kansen en risico’s helder, overtuigend en bondig? En hoe houd je daarbij rekening met je lezer: de interne verloftoetsingscommissie van je eigen organisatie en het AVT? Dat leer je allemaal in de training Schrijven van tbs-verlofaanvragen en -verlengingsadviezen.

Voor wie?

De training is bedoeld voor behandelrapporteurs en behandelcoördinatoren van tbs-klinieken die verlengingsadviezen, verlofaanvragen en evaluaties schrijven. 

Wat leer je?

Je leert de uitgebreide formats van het Adviescollege Verloftoetsing TBS (AVT) op een korte en bondige manier in te vullen zonder overbodige herhalingen. Na deze training kun je:

  • op een efficiënte manier omgaan met de verschillende ‘boxen’
  • een korte en bondige samenvatting maken
  • je adviezen effectief onderbouwen
  • structureren volgens de piramide
  • hoofd- en bijzaken scheiden
  • schrijven in een professionele en begrijpelijke stijl

Andere trainingen binnen het strafrechtelijk kader

Voor andere professionals die rapporteren binnen een strafrechtelijk kader (groepsleiders, persoonlijk begeleiders, vaktherapeuten etc.) bieden we de training Relevant rapporteren in de forensische zorg aan.

Voor psychologen en psychiaters die PJ-rapportages schrijven, verzorgen we de training Schrijftraining voor rapporteurs pro Justitia.

Accreditatiepunten voor deze training?

Veel van onze zorgtrainingen zijn geaccrediteerd. Meer weten? Lees dan ons blog.

Benieuwd naar onze klantverhalen?

We maakten van deze training een maatwerktraining bij diverse organisaties, waaronder de Van Mesdagkliniek en Trajectum Boschoord. 

Ik wil deze training incompany organiseren voor een groep collega’s. Kunnen jullie een offerte op maat voor mij samenstellen?

Ik wil deze training volgen als persoonlijke coaching of ik heb een andere vraag.

Volg je deze training liever als open training? Ga dan naar Inschrijven.

Ik wil me inschrijven voor deze open training. Deze training kost €485,- per persoon.

Volg je deze training liever als persoonlijke coaching of wil je deze training incompany organiseren? Neem dan contact met ons op voor een maatwerkofferte.

Deel dit :

Schrijven van tbs-verlofaanvragen en -verlengingsadviezen