Home » Communicatietrainingen op maat » Argumentatietrainingen » Debatteren & discussiëren

Debatteren & discussiëren

Debatteer overtuigender en krijg vaker uw gelijk in discussie en debat!

Tijdens vergaderingen, in discussies of bij uw sollicitatiegesprek: steeds moet u uw publiek overtuigen. Wilt u beter overtuigen als spreker en vaker uw gelijk krijgen in een discussie of debat? Dan is onze tweedaagse training Debatteren & discussiëren dé training voor u. Wij verzorgen deze training zowel offline als online.

Voor wie?

Deze training is bestemd voor iedereen die tijdens het werk overlegt, vergadert of discussieert. Of het nu gaat om verkoopgesprekken met klanten, interne pitches voor nieuwe plannen of een functioneringsgesprek met uw baas. Als u uw mondelinge overtuigingskracht wilt verbeteren, is deze training de training voor u.

Wat leert u?

U leert uw eigen belangen of standpunten te verdedigen en zo goed mogelijk te presenteren.  En u leert om te gaan met de belangen van uw gesprekspartner, eventuele tegenargumenten en organisatiebelangen. Daarbij komen zowel de vorm als de inhoud van uw bijdrage aan bod.

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:gesprekstechnieken

  • helder formuleren van uw standpunt en argumenten
  • omgaan met tegenargumenten of kritiek
  • afstemmen van non-verbaal gedrag
  • uw belangen goed verdedigen
  • inspelen op uw tegenstander of gesprekspartner

Uit het programma

Een van de meest gewaardeerde onderdelen uit ons programma is het grote slotdebat. Tijdens dit debat verdedigt u samen met enkele medecursisten uw standpunt. Andere deelnemers zijn uw gesprekspartners en u moet ze overtuigen van uw gelijk. Uw gesprekspartners hebben echter hetzelfde doel: die willen u overtuigen van hun gelijk.

De voorbereiding, de presentatie en de discussie zelf: alles komt tijdens deze slotcasus aan bod. U leert  zich optimaal voor te bereiden en u krijgt inzicht in welke sterke punten u als spreker kenmerken en welke punten u verder kunt ontwikkelen. Op die manier ervaart u zelf het effect van bepaalde overtuigingstrucs en gaat u met persoonlijke tips naar huis.

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Wilt u de training Debatteren & discussiëren organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training Debatteren & discussiëren wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à-la-cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à-la-carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Vraagt u zich af of de training Debatteren en discussiëren wat voor u is? Op deze pagina vindt u meer informatie over hoe we deze training inzetten bij andere klanten, maakt u kennis met de trainers en vindt u alvast een handig artikel vol met tips.

Overtuigende discussies en debatten bij Intermediair

Meer dan 15 jaar verzorgden wij bij Intermediair Management Trainingen de training Overtuigend argumenteren, waarin ook een grote discussie- en debatcomponent zat. Lees meer over deze training bij Intermediair.

Uw trainer(s)

Wilt u alvast kennismaken met uw trainer? Henri is onze argumentatiecoach en debat-expert.

Tips en trucs

Henri schreef voor Intermediair jarenlang een column over overtuigen, debatteren en discussiëren. Lees zijn columns ter voorbereiding op de training; dan komt u goed beslagen ten ijs!

Persoonlijk advies

Hebt u specifieke vragen of wensen? Neem dan telefonisch contact op met onze trainers via 035 6237785. Natuurlijk komen wij ook graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies of maken wij een Zoomafspraak met u.

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.