Overtuigend schrijven

Overtuigend schrijven: adviezen die opgevolgd worden!

Wat maakt een tekst overtuigend? Waarom kan het ene advies op algehele instemming rekenen en wordt het andere unaniem verworpen? De overtuigingskracht van een tekst zit in aantrekkelijke formuleringen, een aansprekende vormgeving én in goed gekozen argumenten. Bovendien: een schrijver die gelooft in zijn eigen verhaal, schrijft per definitie overtuigender. Wij verzorgen deze training zowel offline als online.

Voor wie?

De training is bestemd voor iedereen die wel eens een overtuigende teksten moet schrijven: van advies of motivatietekst tot beleidsrapport.

Wat leert u?

In de training leert u hoe u het schrijven van een overtuigende tekst het beste aan kunt pakken. Welke zaken zijn daarbij van belang? Waar begint het schrijven van een goed betoog en wanneer bent u klaar? Wat zijn uw sterkste argumenten en hoe kunt u die het beste plaatsen? Wat hebt u aan een argumentatiestructuur bij het vormgeven van uw tekst? Het resultaat: een win-wintekst.

overtuigend schrijvenNa de training kunt u:

  • bouwstenen van overtuiging strategisch inzetten
  • de juiste argumenten kiezen
  • krachtig formuleren
  • zelfverzekerd overtuigend schrijven
  • retorische trucs benutten

Uit het programma
Een eigen betoog of advies staat tijdens deze training centraal. U bouwt deze tekst op via een argumentatiestructuur. Met deze techniek zorgt u voor een helder én een overtuigend verhaal. U ontvangt van de trainer persoonlijke feedback op uw tekst. Zo weet u precies hoe u uw verhaal nog overtuigender kunt maken.

Ook oefent u met medecursisten om de argumentatietechnieken helemaal onder de knie te krijgen. U analyseert tekstfragmenten, maakt zelf structuren en beoordeelt die van anderen.

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

 

We organiseren regelmatig trainingen Overtuigend schrijven. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven.  Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan via info@hvds.nl, 035 623 77 85, of door u in te schrijven via onderstaand formulier. Bij Eventuele opmerkingen kunt u dan aangeven welke dag en/of maand u goed uitkomt.

De training vindt plaats bij ons in Weesp of via Zoom. De kosten bedragen € 485,- per persoon. Dit bedrag is inclusief de voorbereidingstijd van de trainer. Over de prijs bereken we geen btw!

Voor al onze andere geplande trainingen kunt u terecht in onze trainingsagenda.

Inschrijfformulier trainingen

  • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:Overtuigend schrijven
  • DD slash MM slash JJJJ

Wilt u deze training organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers.

Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à la cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à la carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Meer weten?

Vraagt u zich af of de training Overtuigend schrijven wat voor u is? Op deze pagina vindt u meer informatie over hoe we deze training inzetten bij andere klanten, maakt u kennis met de trainers en vindt u alvast een handig artikel vol met tips.

Een kijkje bij de buren

Bij Stichting Lifegoals is het schrijven van overtuigende teksten, zoals bijvoorbeeld project- en subsidieaanvragen, van enorm belang. Daarom volgde het hele team een training Overtuigend schrijven. Lees het verhaal van Stichting Lifegoals.

Uw trainer(s)

Wilt u alvast kennismaken met uw trainer? Henri en  Ave zijn onze overtuigingsexperts.

Tips en trucs

Ter voorbereiding op de training vindt u in dit artikel alvast wat handige tips om te overtuigen.

Persoonlijk advies

Hebt u specifieke vragen of wensen? Neem dan telefonisch contact op met onze trainers via 035 6237785. Natuurlijk komen wij ook graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies of maken wij een Zoomafspraak met u.

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.