Overtuigend schrijven

Overtuigend schrijven: adviezen die opgevolgd worden!

Wat maakt een tekst overtuigend? Waarom kan het ene advies op algehele instemming rekenen en wordt het andere unaniem verworpen? De overtuigingskracht van een tekst zit in aantrekkelijke formuleringen, een aansprekende vormgeving én in goed gekozen argumenten. Bovendien: een schrijver die gelooft in zijn eigen verhaal, schrijft per definitie overtuigender. Wij verzorgen deze training zowel offline als online.

Voor wie?

De training is bestemd voor iedereen die wel eens een overtuigende tekst moet schrijven: van advies of motivatietekst tot beleidsrapport.

Wat leert u?

In de training leert u hoe u het schrijven van een overtuigende tekst het beste aan kunt pakken. Welke zaken zijn daarbij van belang? Waar begint het schrijven van een goed betoog en wanneer bent u klaar? Wat zijn uw sterkste argumenten en hoe kunt u die het beste plaatsen? Wat hebt u aan een argumentatiestructuur bij het vormgeven van uw tekst? Het resultaat: een win-wintekst.

overtuigend schrijvenNa de training kunt u:

  • bouwstenen van overtuiging strategisch inzetten
  • de juiste argumenten kiezen
  • krachtig formuleren
  • zelfverzekerd overtuigend schrijven
  • retorische trucs benutten

Uit het programma
Een eigen betoog of advies staat tijdens deze training centraal. U bouwt deze tekst op volgens een argumentatiestructuur. Met deze techniek zorgt u voor een helder en overtuigend verhaal. De trainer geeft u op deze tekst feedback. Zo weet u precies hoe u uw verhaal nog overtuigender maakt.

Ook oefent u met medecursisten om de techniek van een argumentatiestructuur helemaal onder de knie te krijgen. U analyseert tekstfragmenten, maakt zelf structuren en beoordeelt die van anderen. Op die manier kunt u na de training de techniek meteen gebruiken.

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Meer weten over overtuigend schrijven? Hier alvast wat tips.

 

Iedereen kan zich voor deze training inschrijven. De training staat gepland op:

  • donderdag 6 mei 2021

De kosten bedragen € 485,- per persoon. Dit bedrag is inclusief de voorbereidingstijd van de trainer. Over de prijs bereken we geen btw!

Als u interesse hebt in de training, schrijft u zich dan in via onderstaand formulier. Voor al onze andere geplande trainingen kunt u terecht in onze trainingsagenda.

Komt de geplande datum niet uit? Laat ons dat dan weten via info@hvds.nl. Dan zoeken we samen naar een nieuwe datum en/of bekijken we de verdere mogelijkheden.

Inschrijfformulier trainingen

  • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:Overtuigend schrijven

Wilt u deze training organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers.

Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à la cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à la carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over deze training? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl