Effectief Adviseren

Leer effectief adviseren met impact en draagkracht!

In de training Effectief Adviseren ontwikkelt u uw adviesvaardigheden, krijgt u inzicht in uw eigen advieskracht, leert u luisteren en leert u de vraag achter de vraag te achterhalen. Bovenal leert u het vertrouwen van uw opdrachtgever te winnen en hem te overtuigen van de waarde van uw adviezen. Na de training Effectief Adviseren bent u een completer adviseur, een steviger gesprekspartner, kent u uw eigen sterktes en valkuilen en zijn uw adviezen overtuigender dan ooit. Wij verzorgen deze training zowel offline als online.

U krijgt antwoord op vragen als:

 • Hoe geef ik adviezen die op draagvlak kunnen rekenen?
 • Hoe neem ik mijn gesprekspartners mee in mijn advies?
 • Wat zegt  weerstand eigenlijk over mij als adviseur en hoe ga ik er mee om?

Voor wie?

De training Effectief Adviseren richt zich op professionals met een adviesfunctie: (beleids)adviseurs, consultants, accountmanagers, vakexperts.

Wat leert u?

In de training krijgt u inzicht in uw eigen rol als adviseur, leert u het adviesproces doorgronden, vertrouwen op te bouwen en strategisch te onderhandelen. In de training gaat u onder andere in op:

 • functie en rol van de adviseur
 • adviesstijlen
 • aangeven van grenzen en belemmeringen wegnemen
 • regie krijgen en houden
 • constructief omgaan met weerstand en lastige situaties
 • presenteren van het advies
 • opbouwen van vertrouwen
 • adviesrollen
 • achterhalen van de klantbehoefte

Uit het programma

Uw eigen praktijksituatie staat tijdens de training steeds centraal.  U onderzoekt daarbij hoe u de impact van uw advies kunt vergroten: soms betekent dit dat er in de voorbereiding iets te winnen valt, soms juist in uw opstelling tijdens gesprekken.

Een persoonlijke intake vormt het uitgangspunt voor de training; samen met de trainer werkt u een aantal praktijkcases uit. Tijdens de training werkt u deze in een aantal rollenspellen met een acteur uit en zo krijgt u een antwoord op uw leervragen. U sluit de training af met een ontwikkelplan waarin u op basis van het geleerde uw eigen ontwikkeldoelen vaststelt.  Zowel voor als na de training werkt u een opdracht uit.

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Wilt u de training Effectief Adviseren organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training Effectief Adviseren wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à-la-cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à-la-carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over de training Effectief Adviseren? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.