Effectief Adviseren

Leer effectief adviseren met impact en draagkracht!

In de training Effectief Adviseren ontwikkelt u uw adviesvaardigheden, krijgt u inzicht in uw eigen advieskracht, leert u luisteren en leert u de vraag achter de vraag te achterhalen. Bovenal leert u het vertrouwen van uw opdrachtgever te winnen en hem te overtuigen van de waarde van uw adviezen. Na de training Effectief Adviseren bent u een completer adviseur, een steviger gesprekspartner, kent u uw eigen sterktes en valkuilen en zijn uw adviezen overtuigender dan ooit.

U krijgt antwoord op vragen als:

 • Hoe geef ik adviezen die op draagvlak kunnen rekenen?
 • Hoe neem ik mijn gesprekspartners mee in mijn advies?
 • Wat zegt  weerstand eigenlijk over mij als adviseur en hoe ga ik er mee om?

Voor wie?

De training Effectief Adviseren richt zich op professionals met een adviesfunctie: (beleids)adviseurs, consultants, accountmanagers, vakexperts. Wij verzorgen deze training zowel fysiek als online.

Wat leert u?

In de training krijgt u inzicht in uw eigen rol als adviseur, leert u het adviesproces doorgronden, vertrouwen op te bouwen en strategisch te onderhandelen. In de training gaat u onder andere in op:

 • functie en rol van de adviseur
 • adviesstijlen
 • aangeven van grenzen en belemmeringen wegnemen
 • regie krijgen en houden
 • constructief omgaan met weerstand en lastige situaties
 • presenteren van het advies
 • opbouwen van vertrouwen
 • adviesrollen
 • achterhalen van de klantbehoefte

Uit het programma

Uw eigen praktijksituatie staat tijdens de training steeds centraal.  U onderzoekt daarbij hoe u de impact van uw advies kunt vergroten: soms betekent dit dat er in de voorbereiding iets te winnen valt, soms juist in uw opstelling tijdens gesprekken.

Een persoonlijke intake vormt het uitgangspunt voor de training; samen met de trainer werkt u een aantal praktijkcases uit. Tijdens de training werkt u deze in een aantal rollenspellen met een acteur uit en zo krijgt u een antwoord op uw leervragen. U sluit de training af met een ontwikkelplan waarin u op basis van het geleerde uw eigen ontwikkeldoelen vaststelt.  Zowel voor als na de training werkt u een opdracht uit.

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Wilt u de training Effectief Adviseren organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! Wij verzorgen deze training zowel fysiek als online. De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training Effectief Adviseren wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à-la-cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à-la-carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over de training Effectief Adviseren? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl