Home » Communicatietrainingen op maat » Schrijftrainingen » Kort en bondig schrijven

Kort en bondig schrijven

Leer teksten schrijven die alles zeggen!

In de training Kort en bondig schrijven leert u hoe u teksten schrijft zonder overbodige informatie. U krijgt tips voor een logische structuur en voor kernachtig en wervend formuleren. Wij verzorgen deze training zowel offline als online.

Voor wie?

De training is bestemd voor iedereen die regelmatig teksten schrijft en vindt dat ze wel wat korter kunnen. Het kan daarbij gaan om kleine rapporten, brochures, nota’s, verslagen, nieuwsberichten, artikelen, memo’s, notulen, werkinstructies of brieven.

Wat leert u?

Tijdens de training krijgt u inzicht in de eisen die lezers stellen aan een goede tekst. Wat lezen ze wel en wat niet en waarom? U leert snel tot de kern van uw verhaal te komen en de lezer in duidelijk geformuleerde taal uw verhaal te vertellen.

Programmakort en bondig schrijven

 • doelgroepprofiel opstellen: wie leest eigenlijk uw teksten en hoe speelt u daar slim op in?
 • scheiden van hoofd- en bijzaken: wat kan weg?
 • structureren volgens de piramide: belangrijkste eerst
 • heldere tekstblokken
 • pakkende koppen en titels
 • kernachtig en aantrekkelijk formuleren
 • scanbare teksten schrijven

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Iedereen kan zich voor deze training inschrijven. Op dit moment staan er even geen trainingen gepland.

De kosten bedragen € 485,- per persoon. Dit bedrag is inclusief de voorbereidingstijd van de trainer. Over de prijs bereken we geen btw!

Als u interesse hebt in de training, schrijft u zich dan in via onderstaand formulier. Voor al onze andere geplande trainingen kunt u terecht in onze trainingsagenda.

Komt de geplande datum niet uit? Laat ons dat dan weten via info@hvds.nl of 035 623 77 85. Dan zoeken we samen naar een nieuwe datum en/of bekijken we de verdere mogelijkheden.

Inschrijfformulier trainingen

 • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:Kort en bondig schrijven
 • DD slash MM slash JJJJ

Wilt u deze training organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers.

Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à-la-cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à-la-carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Een offerte aanvragen kan ook:

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Vraagt u zich af of de training Kort en bondig schrijven wat voor u is? Op deze pagina vindt u meer informatie over hoe we deze training inzetten bij andere klanten, maakt u kennis met de trainers en vindt u alvast een handig artikel vol met tips.

Wie gingen u voor?

Een van de klanten voor wie wij trainingen Kort en bondig schrijven ontwikkelden, is SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Begdrijfsleven). Lees het verhaal van SBB.

Uw trainer(s)

Wilt u alvast kennismaken met uw trainer? AnneliesAve en Henri verzorgen onze schrijftrainingen.

Tips en trucs

Ter voorbereiding op de training kunt u in dit artikel vast wat handige tips lezen om kort en bondig te schrijven.

Persoonlijk advies

Hebt u specifieke vragen of wensen? Neem dan telefonisch contact op met onze trainers via 035 6237785. Natuurlijk komen wij ook graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies of maken wij een Zoomafspraak met u.

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.