SMART rapporteren

SMART rapporteren: Specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden schrijven

SMART helpt bij het formuleren van concrete, haalbare doelen. In de training SMART rapporteren en adviseren leert u hoe u uw adviezen zo concreet mogelijk maakt, waardoor ze gemakkelijker geaccepteerd worden en met meer enthousiasme worden uitgevoerd. Wij verzorgen deze training zowel offline als online.

SMART-doelen_DSC4921

Rapporteren met SMART is een techniek om op een resultaatgerichte manier doelen en afspraken te formuleren. Door te werken met SMART-doelen voorkomt u vaagheid en uitstel en werkt u aan concrete resultaten. SMART is een afkorting die staat voor:

 • Specifiek
 • Meetbaar
 • Acceptabel
 • Realistisch
 • Tijdgebonden

Een goed advies- of beleidsrapport mondt uit in meetbare en haalbare doelstellingen. Of het nu gaat om jaarplannen, opleidingsadviezen, ICT-plannen of beleidsbepalende stukken, ze zijn niets waard als de opgenomen doelstellingen uiteindelijk niet worden gehaald. SMART-doelen zijn niet alleen zinvol in schriftelijke stukken, maar ook in vergaderingen, discussies en projectgroepen, eigenlijk overal waar mensen in samenwerking bepaalde doelen willen bereiken.

Hoe pak je het aan?

De simpele vaststelling dat de doelen SMART moeten zijn is natuurlijk niet voldoende. Bij het toepassen van SMART-doelen komt direct een aantal vragen naar boven. Wat is nu specifiek en wanneer is een doel meetbaar of waarmee kunt u de acceptatiegraad van uw doelstellingen verhogen?

In deze workshop leert u SMART-doelen te integreren in verschillende teksten. Uw teksten worden niet alleen nuttiger, met haalbare en acceptabele doelstellingen, maar ook korter, beter leesbaar en effectiever.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor schrijvers van beleids- en andere rapporten.

Wat leert u?

 • Het formuleren van SMART-doelen
 • Het toepassen van SMART-doelen in verschillende teksttypen
 • Het effectief onderbouwen van SMART-doelen
 • Handige tekststructuren voor SMART-doelen
 • Het vergroten van de toegankelijkheid van uw teksten
 • De voor- èn de nadelen van SMART-doelen
 • Vergelijkbare technieken: MAGIE en ADORE

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Meer weten over SMART rapporteren? Hier alvast wat tips.

We organiseren regelmatig trainingen SMART rapporteren. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven. Op dit moment staat er geen training gepland.

Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan via info@hvds.nl, of door u in te schrijven via onderstaand formulier. Bij Eventuele opmerkingen kunt u dan aangeven welke dag of maand u goed uitkomt.

De training vindt plaats bij ons in Weesp en duurt van 9.30 – 16.30 uur. De kosten bedragen € 485,- per persoon. Dit bedrag is inclusief de voorbereidingstijd van de trainer. Over de prijs bereken we geen btw!

Voor al onze andere geplande trainingen kunt u terecht in onze trainingsagenda.

Inschrijfformulier trainingen

 • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:SMART rapporteren
 • DD slash MM slash JJJJ

Wilt u deze training organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers.

Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à la cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à la carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over deze training? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.