Klantgericht e-mailen

U leert een goede, klantgerichte e-mail te schrijven.

Een goede e-mail schrijven is moeilijker dan het lijkt. Zeker als de toon zakelijk moet zijn, maar ook klantgericht. Hoe schrijf je nu een goede, zakelijke e-mail in weinig tijd? Wij verzorgen deze training zowel offline als online.

Onze e-mailexperts leren u in deze workshop de fijne kneepjes van het vak. Zij geven antwoord op vragen als:

 • Wat maakt een e-mail een goede e-mail?
 • Hoe breng je slecht nieuws op een overtuigende manier?
 • Hoe maak je een standaardmail persoonlijk?

Voor wie?

De training is voor iedereen die regelmatig brieven en e-mails schrijft en zijn kennis wil opfrissen.

Wat leert u?

Tijdens de training leert u hoe lezers e-mails lezen en hoe u uw eigen e-mails daarop aan kunt passen. U krijgt veel direct toepasbare tips. Ook kunt u uw eigen e-mails meenemen en onze e-mailexperts om tips vragen.

Programmaonderdelen:brieven en mails schrijven

 • inspelen op de hedendaagse lezer
 • snel scanbare e-mails schrijven
 • de piramidestructuur: direct ter zake komen
 • slecht nieuws brengen
 • moeilijke informatie duidelijk uitleggen
 • pakkende openings- en slotzinnen formuleren
 • standaardmails een persoonlijke toon geven
 • begrijpelijk en aantrekkelijk schrijven

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Meer weten over klantgericht e-mailen? Hier alvast wat tips.

Iedereen kan zich voor deze training inschrijven. De kosten bedragen € 485,- per persoon. Dit bedrag is inclusief de voorbereidingstijd van de trainer. Over de prijs bereken we geen btw!

Als u interesse hebt in de training, schrijft u zich dan in via onderstaand formulier. Voor al onze andere geplande trainingen kunt u terecht in onze trainingsagenda.

Komt de geplande datum niet uit? Laat ons dat dan weten via info@hvds.nl. Dan zoeken we samen naar een nieuwe datum en/of bekijken we de verdere mogelijkheden.

Inschrijfformulier trainingen

 • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:Klantgericht e-mailen
 • DD slash MM slash JJJJ

Wilt u deze training organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers.

Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à la cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à la carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Een offerte aanvragen kan ook:

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Vraagt u zich af of de training Klantgericht e-mailen wat voor u is? Op deze pagina vindt u meer informatie over hoe we deze training inzetten bij andere klanten, maakt u kennis met de trainers en vindt u alvast een handig artikel vol met tips.

Wie gingen u voor?

Een van de klanten voor wie wij een groot e-mailtraject ontwikkelden, is de Regionale Belastinggroep (RBG) in Schiedam. Lees het verhaal van de RBG. Ook geluksbedrijf Guidion hielpen wij met het schrijven van heldere mails. Lees het verhaal van Guidion.

Uw trainer(s)

Wilt u alvast kennismaken met uw trainer? Annelies, Ave en Henri zijn onze e-mailspecialisten.

Tips en trucs

Ter voorbereiding op de training kunt u in dit artikel vast wat handige mail- en correspondentietips lezen. Of bereid u voor door onze e-learning Klantgericht e-mailen te volgen.

Persoonlijk advies

Hebt u specifieke vragen of wensen? Neem dan telefonisch contact op met onze trainers via 035 6237785. Natuurlijk komen wij ook graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies of maken wij een Zoomafspraak met u.

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.