Home » Communicatietrainingen op maat » Schrijftrainingen » Kwaliteitsplannen en -verslagen schrijven

Kwaliteitsplannen en -verslagen schrijven

Transparante, concrete en bovenal ook SMART geformuleerde kwaliteitsplannen en -verslagen schrijven

Zorgaanbieders stellen jaarlijks een kwaliteitsplan op waarin zij beschrijven hoe zij de kwaliteit van de zorg voor hun cliënten willen verbeteren. In een kwaliteitsverslag blikken zij vervolgens terug op wat er van hun plannen terecht is gekomen. Deze plannen en verslagen moeten transparant, concreet en bovenal ook SMART geformuleerd zijn. In de training Kwaliteitsplannen en -verslagen schrijven leert u zelf concrete, ‘smarte’ en cliëntgerichte plannen schrijven. Zo worden uw plannen makkelijker geaccepteerd en met meer enthousiasme uitgevoerd. Wij verzorgen deze training zowel offline als online.

Kwalitatief hoogwaardige kwaliteitsplannen

Een goed plan begint met SMART geformuleerde doelen. SMART is een techniek om op een resultaatgerichte manier doelen en afspraken te formuleren. Door te werken met SMART-doelen voorkomt u vaagheid en uitstel en werkt u aan concrete resultaten. Dat maakt deze methode bij uitstek zo geschikt voor kwaliteitsplannen. SMART is een afkorting die staat voor:

kwaliteitsplannen schrijven

 • Specifiek
 • Meetbaar
 • Acceptabel
 • Realistisch
 • Tijdgebonden

Een goed kwaliteitsplan mondt uit in meetbare en haalbare doelstellingen; ze zijn niet veel waard als de opgenomen doelstellingen uiteindelijk niet worden gehaald. De simpele vaststelling dat de doelen SMART moeten zijn, is natuurlijk niet voldoende. Bij het toepassen van SMART-doelen komt direct een aantal vragen naar boven. Wat is nu specifiek en wanneer is een doel meetbaar of waarmee kunt u de acceptatiegraad van uw doelstellingen verhogen?

In deze training leert u SMART-doelen te integreren in uw kwaliteitsplannen. Uw plannen worden niet alleen nuttiger, met haalbare en acceptabele doelstellingen, maar ook korter, beter leesbaar, veel concreter en daardoor een stuk effectiever.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor schrijvers van kwaliteitsplannen en -verslagen bij zorgaanbieders.

Wat leert u?

 • Het formuleren van SMART-doelen
 • Het toepassen van SMART-doelen in kwaliteitsplannen en -verslagen
 • Omgaan met kwaliteitskaderthema’s: wat wel en wat niet benoemen?
 • Aantrekkelijk en transparant verwoorden van concrete en cliëntgerichte verbeteracties en initiatieven
 • Het effectief onderbouwen van uw plannen en acties
 • Handige tekststructuren: piramidaal schrijven
 • Het vergroten van de toegankelijkheid en concreetheid van uw teksten
 • De voor- én de nadelen van SMART-doelen
 • Aantrekkelijk, begrijpelijk en correct formuleren

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven kwaliteitsplan ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Meer weten over SMART rapporteren? Hier alvast wat tips.

We organiseren regelmatig trainingen Kwaliteitsplannen en -verslagen schrijven. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven. Op dit moment staat er geen training gepland.

Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan via info@hvds.nl, of door u in te schrijven via onderstaand formulier. Bij Eventuele opmerkingen kunt u dan aangeven welke dag of maand u goed uitkomt.

De training vindt plaats bij ons in Weesp en duurt van 9.30 – 16.30 uur. De kosten bedragen € 485,- per persoon. Dit bedrag is inclusief de voorbereidingstijd van de trainer. Over de prijs bereken we geen btw!

Voor al onze andere geplande trainingen kunt u terecht in onze trainingsagenda.

Inschrijfformulier trainingen

 • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:Kwaliteitsplannen en -verslagen schrijven
 • DD slash MM slash JJJJ

Wilt u deze training organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers.

Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à la cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à la carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over deze training? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.