Home » 6 tips voor een succesvolle Facebookpagina
Terug naar overzicht
Tips en trucs25 | 06 | 2015 | door: Erik van der Spek

6 tips voor een succesvolle Facebookpagina

Geen Facebookpagina hebben is voor bedrijven ondenkbaar. Alleen een kale Facebookpagina is echter niet genoeg. Hoe maakt u uw zakelijke bedrijfspagina zo aantrekkelijk mogelijk ? Met deze zes tips maakt u uw pagina onweerstaanbaar.

Tip 1: Zorg voor een goede omslagfoto
Een goede omslagfoto (de grote fotobalk bovenin) laat in een oogopslag zien wie je bent en wat je doet. Zorg voor daarom voor een goed vormgegeven en sprekende foto in de juiste afmeting (851×315 pixels). U kunt ook tekst in uw omslagfoto shoppen (bijvoorbeeld uw webadres).Facebook

Tip 2: Zorg ervoor dat het ‘Info-blokje’ goed gevuld is
Linksonder de omslagfoto staat een blokje tekst met info over uw pagina. Gebruik dit slim en vul hier kort en krachtig in waar u voor staat en wat de volgers aan u hebben. Ook hier kunt u uw eigen website invullen: mensen kunnen dan direct doorklikken als ze willen.

Tip 3: Update uw Facebookpagina regelmatig
Een optimale Facebookpagina heeft 20-28 updates per maand. Ongeveer iedere dag een update dus en soms een ‘rustdag’. Meer wordt irritant, minder is te stil.


Tip 4: Overschat het belang van uw pagina niet

De pagina zelf bezoeken uw fans waarschijnlijk maar een of twee keer. Als ze uw pagina geliked hebben, volgen ze u via hun nieuwsoverzicht. Uw updates zijn dus vele malen belangrijker dan uw pagina!

Tip 5: Gebruik humor!
Facebook is een medium dat draait om dingen die mensen leuk vinden. Vandaar de knop ‘Vind ik leuk’. Probeer uw updates daarom altijd met een flinke dosis humor op te leuken. Bijvoorbeeld met een grappig plaatje, een overdrijving of een woordspeling.

Tip 6: Bekijk de statistieken van uw pagina aandachtig
Er staan enorm veel statistieken op uw pagina. Dat is handig om erachter te komen wat uw doelgroep leuk vindt. Zoek bijvoorbeeld eens naar de update met het grootste bereik. Wat was dat voor een update? Hoe laat hebt u hem geplaatst? Hoeveel keer is hij bekeken?

Meer informatie
Wilt u meer weten over het zakelijk gebruiken van sociale media? Bekijk dan onze training Zakelijke social media! Of neem direct contact met ons op voor advies op maat.

25 | 06 | 2015 | door: Erik van der Spek
Terug naar overzicht
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.