Home » Verkiezing beste politieke frame bij de Tweede Kamerverkiezingen 2017
Blog26 | 01 | 2017 | door: Ave Luth

Verkiezing beste politieke frame bij de Tweede Kamerverkiezingen 2017

Tekst en Content – januari 2017 –

Frames zijn retorische hulpmiddelen die politici en andere sprekers gebruiken om ons hun visie op de werkelijkheid op te dringen. In de week voorafgaand aan de Kamerverkiezingen op 15 maart maken wij bekend wat het beste frame was in de verkiezingsstrijd. Daarbij is maar één criterium belangrijk: hoe effectief is of was het frame? Met andere woorden: in hoeverre heeft het frame volgens onze experts de uitslag van de verkiezingen beïnvloed?

In de aanloop naar de verkiezingen verzamelen we de gebruikte frames in de debatten en in de partijprogramma’s. U vindt ze, door ons becommentarieerd en geanalyseerd, op onze website en op onze Facebookpagina:

In deze Tekst & Content vindt u een spoedcursus framing met vele voorbeelden:

Henri Raven legt in Framing voor beginners precies uit wat framing eigenlijk is en hoe het werkt. Vervolgens laat Erik van der Spek in de Plofkip en de woekerpolis zien dat ook actiegroepen framing vaak succesvol inzetten in hun campagnes.

Beelden zeggen meer dan woorden en ook in de beelden die wij krijgen voorgeschoteld spelen frames een grote rol, zoals Lianne Jensema laat zien in De kracht van beelden in framing.

Maar ben je dan helemaal weerloos als je opponent een krachtig frame op je loslaat? Zeker niet toont Ave Luth aan in Je bent knettergek, ontken dat nou maar niet…. Reframing blijkt de oplossing te zijn.

Aanmelden Tekst en Content?

Wilt u zich abonneren op ons online magazine Tekst en Content? Vul dan het aanmeldformulier in. U ontvangt dan een paar keer per jaar ons magazine over taal en communicatie.

 

26 | 01 | 2017 | door: Ave Luth
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.