Home » Culinair spektakel bij de Trainingspicknick
Blog10 | 09 | 2019 | door: Ave Luth

Culinair spektakel bij de Trainingspicknick

Op woensdag 28 augustus organiseerde HVdS de Trainingspicknick. Het was een culinair spektakel met enthousiaste gasten en een bijpassend zonnetje. Even leek het erop dat we wat spetters zouden krijgen, maar dat bleek schijn. Aan het eind van de middag brak de zon zelfverzekerd door, terwijl de gasten onder het genot van een hapje en een drankje nagenoten van het verorberde trainingsmenu.

verslag trainingspicknick

We zijn voor de Trainingspicknick in het mooie Huize Frankendael dat in het geweld van de stad een oase van rust en groen is. Met het knerpende grind onder onze voeten krijgen we het echte buitengevoel. Niet veel later stroomt het grind vol met mensen. Iedereen is op tijd gekomen om de beste menukeuzes te kunnen maken. De gerechten vliegen over de toonbank. En dan is het toch echt tijd om aan tafel te gaan.

Voorgerecht: verrassende appetizers

We starten het menu van de Trainingspicknick direct goed met de appetizers Free writing, Goed in gesprek en Spreken als een TED-spreker. Voor Free writing doen de gasten buiten inspiratie op. Bij Spreken als een TED-spreker nodigde Jonathan de gasten uit het echte TED-gevoel te ervaren op de rode stip. Ook bij Goed in gesprek toonden de gasten lef door zich open te stellen voor een trainingsacteur.

training creatief schrijven

Stevige hoofdgerechten

De gangen volgen elkaar in hoog tempo op. De hoofdgerechten zijn duidelijk van een zwaarder kaliber dan de appetizers. In het koele Koetshuis kunnen de gasten uit de hetere salons even op adem komen. Bij Storytelling krijgen de gasten een goed gevuld bord met inspirerende verhalen: van Obama tot Nike.  Bij Overtuigen van je publiek worden de temperatuur en de snelheid opgevoerd. In sneltreinvaart proefden de gasten met Henri aan de overtuigende middelen in een tv-debat. Trechter of piramide? valt vooral op door de vorm. Ave en haar gasten maken letterlijk knippend en plakkend de teksten tot een behapbaar geheel.

verslag trainingspicknick

Competitieve nagerechten

Bij het nagerecht doen de ‘chefs’ een belofte: sommige gasten gaan behalve met een gevulde maag ook met een aandenken naar huis. Lagerhuisdebat is een shared dining gerecht. De gasten kiezen uit twee smaken een stelling die omringd door drie argumenten goed verdeeld moet worden over de gasten. Drie gasten vielen in de prijzen met hun scherpe argumenten bij het Lagerhuisdebat, de goede redactie bij de Schrijfcarrousel en het treffende doelgroepprofiel bij Wie is het?.

Trek gekregen? Vanaf september kunt u zelf een à-la-cartetraining samenstellen. Neem vooraf bijvoorbeeld een blokje tekststructuur, doelgericht schrijven of een blokje centrale vragen formuleren, kies als hoofdgerecht voor een argumentatiedeel, en neem een dessert van begrijpelijke, aanvaardbare en correcte formuleringen. Of hebt u liever een dictee als toetje? Of start u toch liever met een free writing-oefening? U bepaalt het helemaal zelf, van amuse tot de likeur bij de koffie. U leest meer over onze à-la-cartetraining op onze website. Onze trainers kunnen u natuurlijk altijd adviseren over uw menu.

Het menu

The golden standard // Een goed gesprek // Free writing // Storytelling // Trechter of piramide? // Overtuigen met argumenten // Lagerhuisdebat // Schrijfcarrousel // Wie is het?

10 | 09 | 2019 | door: Ave Luth
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.