Home » SEO tips voor content: Scoor op Google!
Blog09 | 11 | 2015 | door: Erik van der Spek

SEO tips voor content: Scoor op Google!

SEO-schrijven, het is een vak apart. U hebt een mooie website en u wilt dat uw klanten die snel en gemakkelijk vinden op Google. Het liefst bovenaan op de eerste pagina met zoekresultaten. Men zegt wel eens: de beste plek om een lijk te verstoppen, is de tweede pagina met zoekresultaten. Goede content is van levensbelang om hoog te eindigen in Google. We geven u graag negen SEO tips om dat (gratis) voor elkaar te krijgen.

1. Focus niet alleen maar op zoekwoorden in de lopende tekst

9 SEO tips Houd in gedachten dat u met zoekwoorden alleen geen tovenarij kunt bedrijven. Dat was vroeger misschien zo, nu niet meer.
Alleen een zoekwoord toevoegen in de tekst op uw website betekent nog niet dat zoekmachines u gaan vinden door dat zoekwoord. Als het zo makkelijk was, waren we nu allemaal steenrijk en dronken we melk uit een kokosnoot op een tropisch eiland. Denk liever na over de plék van de zoekwoorden. Dat kan veel nuttiger zijn.

2. Kies effectieve paginatitels

Google vindt de namen (of titels) van de verschillende pagina’s op uw site belangrijker dan de rest van uw tekst. Gebruik daarom paginatitels die overeenkomen met mogelijke zoekwoorden of zoekwoordencombinaties. Hoe relevanter Google ze vindt, hoe meer kans u hebt dat ze in de zoekresultaten van uw klant terecht komen.

3. Verwerk belangrijke trefwoorden in links

Links op uw pagina zijn belangrijk. Google gaat ze langs om uw pagina goed in kaart te brengen. Verkoopt u een training Schrijven voor Google? Maak dan van uw productnaam een link. Kijk uit voor ‘lege’ linknamen als ‘klik hier’ of ‘op ‘deze pagina’. Deze hebben niet zoveel toegevoegde waarde.

4. Maak gebruik van slimme titels en tussenkoppen

Google ‘leest’ een pagina net als een mens. Het is bekend dat mensen webpagina’s scannen. Titels en tussenkoppen vallen eerder op dan de basistekst van een pagina. Als u belangrijke trefwoorden verwerkt in die tussenkoppen (bijvoorbeeld in de ‘H1’ of ‘H2’) dan is de kans groter dat u op die trefwoorden gevonden wordt. Probeer Google trouwens niet te slim af te zijn door al uw tekst in een titel of tussenkop te gieten. Dat heeft Google meteen door en dan krijgt u strafpunten.

5. Veel verschillende soorten content op een pagina

Google is dol op verschillende soorten content. Maak daarom op uw site niet alleen gebruik van tekst. Relevante plaatjes, pdf-files, YouTubefilmpjes en audiobestanden vergroten de kans dat uw pagina gevonden wordt op het web.

6. Geef uw plaatjes een fijne naam

Gebruikt u afbeeldingen als content? Geef deze dan altijd een goede naam (alt-tekst). Google checkt de beschrijvingen bij een afbeelding. Zit er een slim trefwoord in? Dat helpt!

7. Zorg ervoor dat uw website in beweging is

Googles robotjes neemt regelmatig een kijkje op uw pagina. Als zij steeds dezelfde content vinden, denken ze dat u een beetje in slaap gesukkeld bent. Uw pagina wordt dan minder belangrijk gevonden. Plaats af en toe iets nieuws op uw site. Speel met de bestaande content. Pas deze zo nu en dan aan. Maak de teksten scherper. Zorg dat uw site leeft. Google zal u ervoor belonen!

8. Voeg de regio toe in uw tekst

Is uw bedrijf actief in een bepaalde regio? Dan kan het helpen om in uw tekst af toe die regio te noemen. ‘Bezoek onze boekhandel in Roermond’ is beter dan ‘Kom gauw eens een kijkje nemen in onze boekhandel!’. Zorg er sowieso voor dat uw organisatie (en daarmee uw site) te vinden is via Google Maps.

9. Zorg voor links naar uw site

Een van de belangrijkste wapens om goed gevonden te worden zijn links naar uw site op pagina’s van anderen. Hoe meer links er op het internet naar uw site te vinden zijn, hoe belangrijker Google ‘m vindt. Begin met de sites waar u zelf invloed op heeft: Facebook, Twitter, LinkedIn, een blog, etc. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw link ook op sites komt waar u geen invloed op heeft? Juist! Door content te maken die zo interessant is dat anderen denken: hé, daar moet ik naar toe linken! Dit kost tijd en energie, maar het is de moeite waard. Zorg dat mensen over u praten op het web!

Tommy Hopstaken

09 | 11 | 2015 | door: Erik van der Spek
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.