Home » Bouwen aan teksten
Projecten22 | 08 | 2018 | door: Ave Luth

Bouwen aan teksten

Het leuke aan ons trainersvak is dat we overal in het land trainen en zo dus bij heel verschillende branches over de vloer komen. Van verzekeringsmaatschappijen tot dierentuinen en van ziekenhuizen tot bouwbedrijven, we zijn er langsgeweest. Sommige contacten zijn eenmalig, andere blijven langer bestaan. Zo hebben we al een aantal jaar regelmatig contact met aannemings- en ontwikkelingsbedrijf K. Dekker Bouw & Infra. Wat begon met een training, is nu uitgegroeid tot een regelmatige tekstredactie van aanbestedingsteksten voor dit bouwbedrijf. Benieuwd naar wat we bij Dekker precies doen en hebben gedaan? U leest het hieronder.

Vraag: verbetering van aanbestedingsteksten

Dekker Bouw & Infra is een aannemings- en ontwikkelingsbedrijf dat werkt aan bouw- en infrastructurele projecten. Vaak doet dit bedrijf mee aan aanbestedingen van de overheid. Om deze aanbestedingen nog effectiever te maken, wilden ze dat niet alleen de kwaliteit van hun ontwerpen hoog was, maar ook de kwaliteit van de aanbestedingsteksten.

Aanpak: training ‘tbouwplaatsenderteam’ en tekstcoaching

In juni 2015 heeft het ‘tenderteam’ van K. Dekker Bouw & Infra een eendaagse powersessie gedaan bij Hendrikx Van der Spek. Op basis van korte stukjes theorie ging het team aan de slag met de eigen aanbestedingsteksten. Na de powersessie bleef er een intensief contact tussen de trainer en het team: via regelmatig mailverkeer werd er flink gewerkt aan de kwaliteit van de teksten.

Resultaat: betere teksten, meer opdrachten

En de resultaten mogen er zijn: mooi vorm gegeven aanbestedingen met heldere en prettig leesbare teksten. En of die betere teksten ook meer opdrachten opleveren? Roald van der Slikke: ‘Jazeker, door de inzet van HVdS presenteren wij ons beter en de resultaten wijzen dit uit. HVdS heeft ons duidelijke handvatten tips gegeven om het schrijfproces en onze schrijfstijl te verbeteren. Zo schrijven we nu veel bewuster vanuit het oogpunt van de lezer. Je wilt graag dat de lezer je plan vanaf het begin geboeid blijft lezen tot het einde. De redacteuren van HVdS lopen onze teksten hierin na doen uitstekende aanvullingen voordat onze plannen naar de klant gaan.’

Vervolg: regelmatige herschrijving van aanbestedingsteksten

Het is inmiddels augustus 2018 en nog steeds is er regelmatig contact tussen HVdS en Dekker. Als er een aanbestedingstekst moet worden geschreven voor een groot bouwproject, dan trekken medewerkers van Dekker bij HVdS aan de bel voor een laatste tekstuele check. Onze tekstschrijvers gaan met veel plezier aan de slag met de teksten en leren en passant ook nog wat bij over mooie nieuwe bouwprojecten in ons land!

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

22 | 08 | 2018 | door: Ave Luth
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.