Home » Groot onderhoud communicatie
Nieuws06 | 04 | 2020 | door: Ave Luth

Groot onderhoud communicatie

Veel bedrijven en organisaties werken door de coronacrisis noodgedwongen op halve kracht. Maar de crisis biedt ook kansen, bijvoorbeeld voor een grondige revisie van de communicatiemiddelen. Denk aan de website, standaardbrieven of voorlichtingsmateriaal. Groot onderhoud biedt bedrijven de mogelijkheid om straks, als de economie weer gaat draaien, een vliegende start te maken. Wij dagen u uit om de gelegenheid te gebruiken om eens kritisch naar uw communicatie te kijken.

Veel Nederlanders maken van de nood een deugd en gebruiken de periode van gedwongen thuiszitten om hun huis en tuin een grondige beurt te geven. Bouwmarkten en tuincentra draaien op volle toeren. Zelfs bij de vuilstort vormen zich files, want veel mensen maken gebruik van de overvloed aan vrije tijd om hun zolder of schuur op te ruimen.

Crisis: een moment voor bezinning

Opruimgoeroes zoals Marie Kondo roepen het al jaren: spullen opruimen betekent ook je geest opruimen. De crisis is daarom voor velen ook een periode van bezinning: wat hou ik en wat gooi ik weg? Wat knap ik op en wat vernieuw ik? Wat is belangrijk voor me en waar kan ik beter afscheid van nemen?

Bedrijven en organisaties staan in wezen voor dezelfde uitdagingen als burgers. Niet alleen moeten ze creatief zijn om het hoofd boven water te houden, maar ze hebben ook de kans om zich te bezinnen op hun bedrijfsactiviteiten, hun strategie, hun marketing en hun communicatiemiddelen. Iedereen is het erover eens dat dat belangrijke thema’s zijn, maar door de ‘normale’ drukte en productiestress krijgen ze vaak niet de aandacht die ze verdienen.

Is uw communicatie nog actueel?

Wij dagen u daarom uit om eens kritisch te kijken naar hun communicatie. Is die nog relevant als de crisis straks achter de rug is? Sluit de website nog aan bij de vragen van de klanten en weerspiegelt hij goed wat het bedrijf doet? Zijn de standaardbrieven en –mails nog van deze tijd? Is er voldoende voorlichtingsmateriaal om de vragen van klanten (of burgers) te beantwoorden? Laat een frisse wind door het bedrijf waaien en bekijk alles eens met andere ogen. Wie ervoor zorgt dat de basis van het bedrijf staat, heeft straks een voorsprong als de medewerkers weer worden opgeslokt door de dagelijkse werkzaamheden.

Wilt u ook een frisse wind door uw communicatie laten waaien? Wij helpen u daar graag bij. Neem contact met ons op via info@hvds.nl of bel voor een afspraak of advies: 035 6237785,

06 | 04 | 2020 | door: Ave Luth
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.