Home » Microlearnings?! Een korte uitleg over wat je kunt verwachten
Nieuws13 | 07 | 2020 | door: Ave Luth

Microlearnings?! Een korte uitleg over wat je kunt verwachten

Op 27 augustus organiseren we het webinar Schrijven met zorg. Voorafgaand aan het webinar kun je microlearnings volgen. Maar wat zijn dat eigenlijk? En hoe werkt dat bij HVdS?

Wat is microlearning?

Microlearning, rapid e-learning of microtraining zijn allemaal termen voor korte leerervaringen die gebruikers snel kunnen volgen op verschillende apparaten. Deze werkvorm laat je snel kennismaken met de leerstof en je kunt ze bekijken wanneer het jou uitkomt. Er zit ook een nadeel aan: alleen microlearnings zijn vaak niet voldoende om ‘diepe’ kennis op te doen, omdat het moeilijker is om complexe onderwerpen gedetailleerd uit te leggen. Daarnaast is het voor deelnemers moeilijker om van die losse stukjes één geheel te maken. Microlearning is dus een ondersteuning van een training of een webinar.

Een microlearning heeft de volgende kenmerken:

  • Kort: Denk aan een paar minuten en een paar microlearnings die samen één microtraining vormen.
  • Specifiek: Microlearnings richten zich op één onderwerp en één subonderwerp per keer.
  • Gevarieerde vormen: Er is veel variatie mogelijk in de vorm van microlearnings vergelijkbaar met e-learning. Denk aan tekst lezen, video, audio, oefeningen.
  • Gespreid leren: De microlearnings zijn niet allemaal in één keer beschikbaar, maar verschijnen bijvoorbeeld wekelijks. Op deze manier kun je het makkelijk tussendoor doen en heb je de mogelijkheid om de stof te herhalen.

Wat kun je verwachten van onze microlearnings?

Onze microtraining bestaat uit vijf microlearnings van ongeveer vijf minuten met een video en een oefening. Vanaf 23 juli verschijnt elke week een nieuwe microlearning. Daarna kun je het webinar op 27 augustus om 15.00 uur volgen.

Microlearnings:

  1. 23 juli: Kruip in de huid van je lezer
  2. 30 juli: Wat móet erin en wat mag eruit?
  3. 6 augustus: Bouw piramides voor een heldere structuur
  4. 13 augustus: Hoe schrijf je objectieve, heldere zinnen?
  5. 20 augustus: Doe de check!

Webinar: 27 augustus, 15.00 uur

Schrijf je in om een bericht te ontvangen als er een nieuwe microlearning verschijnt en/of voor het webinar om alle informatie daarover te ontvangen.

Aanmelden voor de microlearnings en/of het webinar

Wil je meer weten over de trainingen die we speciaal voor zorgprofessionals organiseren? Kijk dan eens naar ons trainingsaanbod voor de zorg

13 | 07 | 2020 | door: Ave Luth
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.